Advertisements

петък, 28 юни 2013 г.

16 съвета за изработка на по-добър уеб сайт (част 1)

Добрата изработка на уеб сайт е много важен фактор за успеха на Вашия бизнес.
Желаете по-добър уеб сайт, но не знаете от къде да започнете? Или мислите, че промените по Вашия сайт са извън Вашите способности?

Много от собствениците на уеб сайтове смятат, че по-добър уеб сайт означава пълно преобразяване или изцяло нов сайт. В някои случаи това може да бъде вярно, но от собствен опит твърдя, че с няколко незначителни промени, можете да постигнете невероятен ефект.

Има стотици неща, които можете да направите, но аз желая да Ви пренеса малко по-надалече от простото поправяне на граматични грешки.

Това са първите осем съвета, с които да направите сайта си по-добър:

1. Съкратете менютата


Имате ли двадесет под менюта изброени под един бутон от менюто? Ако отговорът на този въпрос е "ДА", време е да се замислите как да го съкратите. Изчистеното меню прави нещата по-лесни за намиране. То създава по-удобно и приятно преживяване за Вашите посетители. Допълнително, то намалява шанса потребителите да натиснат бутона "Back" и да напуснат сайта Ви, защото се затрудняват да открият това, което търсят.

2. Поставете "призив за действие" на всяка страница от сайта


Всяка една страница от Вашия уеб сайт трябва да подтиква посетителите към извършване на някакво действие. Това може да бъде подтик да си купят нещо, да разгледат препоръките или да изгледат някое видео. Без значение какво точно действие се цели да бъде подтикнато, направете така, че то да бъде ясно на потребителя.
Запомнете: Хората не обичат да мислят докато разглеждат даден сайт. Дали ще бъде бутон или линк, но нещо трябва да бъде поставено на всяка страница, което да накара хората да предприемат желаното от Вас действие.

3. Сложете телефонния си номер на главната страница


Всеки уеб сайт трябва да има телефонен номер. Изглежда очевидно, нали? Но се оказва, че много не разполагат с такъв. Най-често той е поставян в меню и/или страница "Контакти" или изобщо отсъства. Голяма грешка! Голяма част от посетителите Ви може да са отворили уеб страницата Ви само за да открият телефонния Ви номер. Затова, поставете го на видимо място на главната Ви страница. Лично според мен, най-добрия вариант е горе вдясно.

4. Напишете работно време


Подобно на телефонния номер, Вие трябва да сложите на видно място работното си време. Нещата, които се въртят в главата на клиентите, в повечето случай са от сорта: "В колко часа мога да Ви се обадя?", "Ако доведа приятелката/приятеля си във Вашия ресторант в 10:00 часа вечерта дали ще бъдем обслужени?" и други от този сорт. Поставете тази информация на удобно за намиране място и Вашите посетители със сигурност ще останат удовлетворени.


5. Добавете страница - "За нас"


Във всеки сайт трябва да има страница с информация за Вас. Кои сте Вие? С какво се занивама бизнеса Ви? Какво предлагате? Голям ли е Вашия екип?

Когато потенциални клиенти или бизнесмени избират Вашата компания за да извършват бизнес с нея, те често биха искали да знаят с кого ще си имат работа. Добавете снимки на Вашия екип с истински автобиографии. Разбира се професионалния опит е нещо страхотно, но добавете и Вашите хобита, семеен живот и други неща, с които обичате да се занимавате просто за удоволствие. Все пак покажете им, че сте просто нормален човек.

6. Използвайте големи и атрактивни снимки и картинки.


Това определено е доста модерно в уеб дизайна, но това е така, защото картинките казват повече от думите. Пленете Вашите посетители с красиви изображения. Сложете снимки на екипът Ви в действие, снимки на обстановката в офиса Ви или снимки на проекти, върху които работите.

7. Сложете карта за упътване


За тези, които не разполагат с GPS, карта с упътване е много удобно приложение към сайт. Гугъл предлага безплатна притурка на карта, която можете да добавите в сайта си. Само трябва да добавите адреса си, и ще имате напътствия точно до Вашия офис, магазин или входна врата. Картата показва на потенциалните клиенти, че държите на цялото им преживяване в сайта и извън него.

8. Направете мобилна версия на сайта си.


Мобилните устройства заемат все по-голяма част от ежедневието ни. Много хора вече притежават смартфони, таблети и други мобилни устройства с Интернет. Но е твърде трудно да разглеждате сайт, който не е оптимизиран за малки дисплей - мобилни устройства. Има доста евтини инструменти, които могат да направят Вашия сайт мобилен. Разгледайте ги или се свържете с уеб дизайнер, който да изработи цялостна мобилна версия за Вашия уеб сайт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

main-nav-top (Do Not Edit Here!)